Σχετικά με εμάς

Σχετικά με εμάς

Our Story

Η ομάδα του Iliou Petra σας καλωσορίζει στο κτήμα «Ηλίου Πέτρα» και σας προσκαλεί να οργανώσετε μαζί μας την πιο σημαντική μέρα της ζωής σας σ΄ ένα σκηνικό βγαλμένο απ’ τα παραμύθια και τα όνειρα! Το κτήμα μας βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της περιοχής του Μαρκόπουλου, τριγυρισμένο από έναν εντυπωσιακό ελαιώνα, με απεριόριστη θέα στα Μεσόγεια. Διαθέτει τρεις αυτόνομους χώρους (Ήλιος, Πέτρα, Πύργος) που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 500 άτομα, και να διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις αισθητικές και πρακτικές απαιτήσεις της πιο ξεχωριστής μέρας της ζωής σας.

Ο χώρος έχει διαμορφωθεί με υψηλή αισθητική αλλά και γνώμονα το σεβασμό στο φυσικό τοπίο, ενώ η ποικιλομορφία που προσφέρει μας παρέχει τη δυνατότητα να καλύψουμε διαφορετικές προτιμήσεις και να δημιουργήσουμε ξεχωριστά σκηνικά, μοναδικά προσαρμοσμένα στη δική σας αισθητική. Με ξύλο και πέτρα, παίζοντας με το φως με τη βοήθεια artistic κρυφών φωτισμών, αλλά και με τις εξαιρετικές συνθέσεις με κεριά, που αποτελούν σήμα κατατεθέν της ομάδας του Iliou Petra, φτιάχνουμε μοναδικούς στολισμούς για να ντύσουν το γάμο σας.

IMG_9146

Το Κτήμα Ηλίου Πέτρα

Οι Χώροι του Κτήματος

Με την άφιξη του ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από την άγρια ομορφιά του ορεινού τοπίου, τον ιδιαίτερο τρόπο που η φύση αγκαλιάζει το κτήμα, αλλά και την αμφιθεατρική θέα. Στα 55 στρέμματα του «Ηλίου Πέτρα», περπατώντας στα λιθόστρωτα μονοπάτια, συναντάει κανείς παρτέρια λαξευμένα σε πέτρα με τριανταφυλλιές και λεβάντα, πλήθος αυτοφυή φυτά, αλλά και ιδιαίτερες συνθέσεις με ξύλο και πέτρα, που προσθέτουν στο χώρο μια ξεχωριστή πινελιά. Μετά την είσοδο, ο αγρόκηπος με την ξύλινη περίφραξη και τα πέτρινα παρτέρια μας καλωσορίζει. Η «Πέτρα» είναι ένας εντυπωσιακός ανοιχτός κήπος σε τρία επίπεδα, με επιρροές από τους αντίστοιχους αγρόκηπους της Τοσκάνης.

Στη συνέχεια, η λιθόστρωτη αυλή, με σκαλιστή πέτρα και ψηφιδωτές λεπτομέρειες, σε χρωματισμούς που δένουν αρμονικά με το φυσικό τοπίο, μας μεταφέρει σε σκηνικό που παραπέμπει Ιταλικό θερινό Palazzo. Στο κέντρο, σχεδόν, του κτήματος δεσπόζει ένας επιβλητικός πετρόχτιστος Πύργος, πλαισιωμένος από ένα αρχοντικό με σαφείς αναφορές στην αρχιτεκτονική των Ιταλικών αρχοντικών εξοχικών κατοικιών.
Ο Πύργος είναι ένας χώρος μοναδικής αισθητικής, στη σκιά του πέτρινου πύργου, που κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο για το ξεχωριστό θέαμα που προσφέρει όσο και για την σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια και το μεράκι που μαρτυρά η αισθητικά άρτια κατασκευή του. Πίσω από το Αρχοντικό, ο «Ήλιος» είναι ένα μπαλκόνι στα Μεσόγεια με πανοραμική θέα, που συνεπαίρνει τόσο με το μαγευτικό του ηλιοβασίλεμα, όσο και με τα φωτάκια που λαμπυρίζουν στο βάθος του ορίζοντα.
Όποιο χώρο κι αν επιλέξετε, στην άκρη του κτήματος, στην κορυφή ενός γραφικού μονοπατιού, το πέτρινο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, αγκαλιασμένο από τον ελαιώνα, σας περιμένει να φιλοξενήσει το μυστήριο που θα αρχίσει τη νέα σας ζωή. Με ξεχωριστή, απέριττη αισθητική, και σε απόλυτη αρμονία με το χώρο, το εκκλησάκι ακουμπά τις πιο ευαίσθητες χορδές, δημιουργώντας ένα κλίμα κατάνυξης, για να ξεκινήσετε την κοινή σας ζωή ανάμεσα στους αγαπημένους σας.

Οι παροχές μας

Από το “Α” έως το “Ω”